HESY ottaa mielellään vastaan eläintarvikkeita ja avaamattomia eläinten ruokia, erilaisia siivousvälineitä ja -aineita sekä käyttöesineitä ja vaatteita.

Alla on kerrottu tarkemmin, minkälaisia lahjoitustavaroita otamme vastaan ja mihin aikaan. Eläintarvikkeet, eläinten ruoat ja tavaralahjoitukset viedään eri vastaanottopisteisiin. Tutustuthan tarkemmin alla oleviin listauksiin, niin lahjoituksesi päätyvät oikeaan paikkaan.

Eläintarvikkeet ja eläinten ruoat

HESYlle lahjoitettavat eläintarvikkeet, avaamattomat eläinten ruoat (etenkin märkäruuat), matolääkkeet ja kissanhiekan voi tuoda suoraan toimistoon, jonne tullaan pääsisäänkäynnin kautta. Toimisto on avoinna ma-pe klo 10–18 ja su klo 15–18. Lauantaisin suljettu. Osoite on Yhdyskunnantie 11, 00680 HKI. HUOM! eläinten lääkkeitä emme voi ottaa vastaan.

Ruokalahjoituksia voi tehdä myös nettikauppojen kautta (esim. mustijamirri.fi, zooplus.fi). Kun ilmoitat toimitusosoitteeksi Eläinsuojelukeskuksen osoitteen (Helsingin eläinsuojeluyhdistys, Yhdyskunnantie 11, 00680 Helsinki), ruoka-apu tulee perille vaikka et itse pääse paikalle!

Siivousvälineet

Tarvitsemme eläintilojen siivouksessa päivittäin yleispuhdistusaine Tolua, 150 litran jätesäkkirullia, roskapussirullia, WC- ja talouspaperia ja muita siivousvälineitä.  Ne voi toimittaa suoraan toimistoon, jonne tullaan pääsisäänkäynnin kautta.

Toimisto on avoinna ma-pe klo 10–18 ja su klo 15–18. Lauantaisin suljettu. Osoite on Yhdyskunnantie 11, 00680 HKI.

Lakanat, pyyhkeet ja matot

Tekstiililahjoituksia eläinten alusiksi otetaan vastaan jälleen maaliskuussa 2018.

Vaatteet ja käyttöesineet

Tarpeettomaksi jäänyttä, hyväkuntoista ja myyntikelpoista käyttötavaraa, kuten astioita ja ruoanlaittovälineitä,  vaatteita ja kodintekstiilejä, kenkiä, koriste-esineitä, kirjoja, levyjä ja monia muita tavaroita otetaan vastaan HESYn kirpputorilla osoitteessa Hämeentie 2 B. Soitathan ennen tuloasi puh. 040 577 1297. Huomaathan, että emme ota vastaan lastenvaatteita ja kenkiä.

Näitä emme ota vastaan

Emme voi ottaa lainkaan vastaan huonekaluja, kodinkoneita, jalkakylpyjä, ilmankostuttimia, näyttöpäätteitä ja muita suurikokoisia IT-laitteita, televisioita, lastenvaunuja ja -rattaita, lastenvaatteita ja -kenkiä, autonrenkaita, patjoja, tyynyjä, tietokirjasarjoja ja Valitut palat -aikakausilehtiä.

Ethän lahjoita toimipisteisiin viallisia sähkölaitteita tai mitään rikkinäistä tai likaista tavaraa. Rikkinäiset kodinkoneet sekä muun sähkö- ja elektroniikkaromun voi viedä maksutta kierrätykseen lähimmälle keräyspisteelle.

Mikäli olet epävarma siitä, voitko tuoda tavaralahjoituksesi HESYlle, tiedustele asiaa puhelimitse (ma-pe klo 10–17) 09 54200 100 tai sähköpostitse hesy@hesy.fi