HESYn koiratalossa kaltoinkin kohdellut tai sairaat koirat hoidetaan rauhassa kuntoon. Sitten koirille etsitään uudet, huolehtivat kodit niin, että kunkin koiran yksilölliset tarpeet ja ominaisuudet otetaan sijoituksessa huomioon.

HESYlle tulevien koirien määrä vaihtelee vuosittain huomattavasti. Esimerkiksi vuonna 2001 yhdistyksen hoitoon tuli 69 uudelleensijoitettavaa koiraa. Sen jälkeen koirien määrät ovat pienentyneet, mutta koskaan turvapaikka ei ole tyhjillään: yhdistyksen hoiviin päätyy jatkuvasti koiria, joista osa löytää uuden kodin nopeasti, osa etsii sitä oikeaa omistajaa hieman kauemmin. Koiratalon puh. (arkisin) 040 715 0575 (ei tekstiviestikyselyjä).

Elämää koiratalossa

HESYn koiratalo remontoitiin koirille sopivaksi hoitopaikaksi vuonna 2001. Talossa on tilat kahdeksalle koiralle, ja kokeneet ja asiantuntevat eläintenhoitajat huolehtivat koirista. Talo sijaitsee rauhallisella alueella, jossa jokainen koira pääsee reippaille metsälenkeille useita kertoja päivässä sekä juoksentelemaan suuressa piha-aitauksessa, rapsuttelua ja muuta seurustelua tietenkään unohtamatta. Koirien rauhallisten olojen takaamiseksi talo ei ole avoinna yleisölle. HESYn toimintaan voikin käydä tutustumassa varsinaisessa Eläinsuojelukeskuksessa Itä-Pakilassa.

HESY Viikin löytöeläintalon koirien jatkosijoituspaikka

Pääkaupunkiseudun alueen löytökoirat hoidetaan Viikin löytöeläintalossa, jossa ne odottavat alkuperäistä omistajaansa tai uutta kotia kahden viikon ajan. Mikäli koira jää kuitenkin ilman ottajaa, siirtyy se usein HESYlle etsimään uutta kotia.

HESYlle tulee Viikin löytöeläintalolta myös huostaanotettuja koiria, joiden omistajat eivät esimerkiksi kykene enää huolehtimaan nelijalkaisista ystävistään.

Miten sinä voit auttaa HESYn koiria?

Lempeä koirankasvatus (Lempea_ koirankasvatus) on tarkoitettu kaikille koiranomistajille ja koiran hankintaa harkitseville. Oppaan keskeisenä sanomana on se, ettei koiraa saa rangaista mistään. Parhaimpaan lopputulokseen kasvatuksessa päästään, jos unohdetaan se, mitä koira tekee väärin, ja jos keskitytään vahvistamaan koiraa tilanteissa, joissa se käyttäytyy oikein.